Vlad Eftenie / another world

Posted on December 14, 2013 by

0


v

Vlad Eftenie s-a născut în 1978 în București. A terminat facultatea de arhitectură, iar activitatea lui fotografică a început în primul an de facultate, spune el ”ca mijloc al metodei de studiu arhitectural.” Se consideră un pasionat de fotografie și un amator, fotografia fiind calea lui de a comunica cu/despre lume. Dar în niciun caz lucrările sale nu dau dovadă de vreo urmă de amatorism. A câștigat foarte multe premii la concursuri de fotografie, găsiți CV-ul său complet aici. 

De asemenea îl puteți găsi în juriul concursului Ziua Fotografiei de Stradă alături de Dan Moruzan și Andrei Bîrsan.

Ador fotografiile lui pentru că mi se par complete, cele alb-negru – pentru că am observat că deși are un simț extraordinar al culorii iar ceea ce face în culori este deosebit de armonios, fotografia alb-negru i se potrivește cel mai bine. Este, mi se pare mie, o fotografie de atmosferă în care omul ocupă locul central. Am regăsit și puțin din acea atmosferă de epocă,  de exemplu din orașe precum New York sau Parisul anilor ’30-’40, e ceva din fotografia de modă veche în cel mai bun sens ”old school”.

Fotografiile lui Vlad Eftenie sunt mici bijuterii iar acel site din linkul de mai sus o cutie cu minuni! Îl găsiți și pe blog aici.

Câteva din lucrările sale:

v2

v3v5

v4

v6

v7

 

v8

v9

 

v10

 

v11

 

v12

v13

 

v14

 

v15

v16

 

v17

Și două color:

 

v19

v18

 

MORE HERE.

 

 

Advertisements