Monica Barengo ǀ delicatezza : melancholia / monochromia

Posted on January 7, 2014 by

0


b6

Monica Barengo este o foarte talentată ilustratoare, vine din Italia, s-a născut în Torino și are doar 23 de ani. Stilul său este însă profund, matur dar mai ales poetic și simbolic. Imaginile ei par scoase din modul în care mințile noastre (sau doar a mea) și-au stabilizat și păstrat/stocat amintirile despre desenele animate ale copilăriei. Par versiuni prescurtate și simplificate printr-o tipizare naturală. A realizat ilustrația pentru o carte – Polline – Una storia d’amore (”Polline – A love story”) alături de Davide Cali care a scris textul.

b13

Iată și un booktrailer, poate fi în același timp și o introducere în arta Monicăi Barengo:

Dacă prima imagine pe care o vom pune mai jos vă va aminti de Gustav Klimt trebuie să aflați că într-un interviu, Monica Barengo îl declară ca pe una dintre influențele cele mai importante asupra artei sale, alături de:  Egon Schiele, René Magritte și Paul Delvaux. În același loc își motivează și opțiunea pentru monocromatism – care este pentru ea un filtru al memoriei:

Il monocromatico è come un filtro della memoria, mi trasmette delle emozioni intense ma delicate. Mi aiuta a raccontare qualcosa che ha un sapore antico, vissuto e comunica con un linguaggio a me molto caro, quello del ricordo.

Cert este că tot ceea ce a creat Barengo încântă privirea și ne lasă impresia unei delicateți aproape melancolice, iar dacă nu e asta, oricum este cu siguranță ceva ce putem recunoaște în noi înșine. O felicităm pe Monica Barengo și îi urăm succes și în noul an, la cât mai multe imagini frumoase! Ceea ce impresionează este și puterea simplității unei imagini curate și pur și simplu frumoase, după cum veți vedea mai jos.

Iată ce am ales:

b1

b2

b3

b4

b5

b7

b8

b9

b10

b11

b14

b12

 

You can find Monica Barengo on:

Her personal blog, here. (Where you can also see more images.)

Monica Barengo on Facebook.

An interview in italian. (robadadisegnatori.blogspot)

Short self-description, also in italian. (organiconcrete.com)

 

Advertisements