David Szauder / failed memory, losing eyelids

Posted on January 16, 2014 by

0


d1

David Szauder este un artist digital din Ungaria care însă s-a stabilit în Berlin (2009), unde și lucrează la Hungarian Culture Center.  El construiește imagini la fel de interesante ca niște colaje, Failed Memory este proiectul său cel mai cunoscut care constă în distorsionarea chipurilor cărora de obicei le adaugă și câte o mică istorioară. De exemplu – femeia care într-o zi nu a mai putut să bea apă așa că a băut numai șampanie, fapt care a făcut-o paranoică, acesta fiind motivul distorsionării sale. Sau aici:

She was a jazz singer, really succesfull. A day her voice just gone, and she wasn’t able to sing anymore. The noise of her lost voice modified that beautiful face.

Iată cum își descrie propriul proiect – stilul va fi numit/clasificat drept media-art sau generative art:

Our brains store away images to retrieve them later, like files stored away on a hard drive. But when we go back and try to re-access those memories, we may find them to be corrupted in some way.

Privindu-le, prima dată nu prea înțelegi ce le face atât de plăcute, vizual. Eu cred că este vorba despre o armonie a lipsei de simetrie, distorsionarea de acest tip e în primul rând o idee ingenioasă care sunt sigură că își are rădăcinile în suprarealism, așa că e ceva nou dar familiar ca procedeu, amintind puțin de colajul tradițional (strămoșul artei lui Szauder, din era dinaintea digitalizării). În al doilea rând e vorba de efectul distorsionării chipurilor: din nu știu ce motiv aceasta calmează. Suntem puși față în față cu replicile noastre așa cum ar putea apărea ele în mințile tuturor celor care ne-au cunoscut! Iată ce am ales:

d8

d2

d3

d4

d5

d6

d7

d9

d10

d11

d13

d15

d14

 

More here:

http://www.davidszauder.com/bio.html

On Behance.net

On beautifuldecay.com

Advertisements
Posted in: ART, Fotografie